Alla uppdrag
Nordic Biolabs har huvudkontor i Täby strax norr om Stockholm, Våra kunder finns främst vid laboratorier på sjukhus, universitet och läkemedels-/biotech-industri men också inom livsmedels- och förpackningsindustri.

Vi är ett privatägt bolag med stort engagemang i våra kunder och utvecklingen i branschen. Vi har ett brett produktsortiment med många välkända tillverkare. Vår ambition är att utveckla vår befintliga produktportfölj samt hitta ytterligare kompletterande produkter som bidrar till utveckling och framåtskridande hos våra kunder inom forskning, diagnostik och produktion. Exempel på områden där vi är ledande är transfusion, cellodling, mikrobiologisk provtagning (för diagnostik såväl som kontroll av produktionsmiljöer) och molekylärbiologi.


Genom våra kunniga produktspecialister och en gedigen hemmaorganisation är vår strävan att ge bästa möjliga service. Därför är vi kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierade enligt ISO 14001. Kvalitetsarbetet har en central roll i Nordic Biolabs och grunden för kvalitet är att arbeta med ständiga förbättringar. Vi är därför lyhörda för våra kunders krav och önskemål i en ständigt föränderlig värld.


Vi är totalt 18 anställda, nio produktspecialister varav en i Danmark, två servicetekniker, två på kundservice, två på lager/logistik samt tre på administration/ledn
ing.

Serviceingenjör - Norden, Tillsatt
Serviceingenjör – Norden

Nordic Biolabs söker en serviceingenjör med Norden som arbetsfält.Det primära distriktet är Sverige och tjänsten utgår från Stockholm och Täby där kontoret finns.

Arbetet innebär service både ute på fältet och inne på kontoret av instrument tillhör
ande forskning, diagnostik och produktion inom spännande produktområden.

Då detta är en position som är öppen på grund av en förestående pensionering så kommer den nya personen kunna arbeta parallellt med nuvarande serviceingenjör under hela hösten.

Tjänsten tillsätts med fördel efter sommaren med start ca 1 september. Serviceingenjören rapporterar direkt till VD
.

Arbets
uppgifter

Arbetet är primärt att utföra planerad underhållsservice, kalibrering samt akutservice till Nordic Biolabs kunder i företrädesvis Sverige och Danmark. Mindre instrument servas inne på kontoret.

Utöver ren service så åligger det serviceingenjören att utföra installationer, genomföra demonstrationer och instrumentutbildningar.

Arbetet innebär ett nära samarbete med säljteamet och VD.


Kvalifikationer

* Utbildad ingenjör inom mekanik, elektronik och IT

* Minst tre års arbetserfarenhet ute på fältet i liknande position

* Flytande i svenska o
ch engelska

* B-kö
rkort

Vidare värdesätts

* Erfarenheter från andra företag inom labtech-branschen

* Stor IT-kunskap/erfarenhet av olika mjukvaror kopplade till kundinstrument samt stor kunskap i Windows och inom olika ERP-system

Profil

För att lyckas i rollen som serviceingenjör på Nordic Biolabs ser vi att personen är driven och självständig i sitt arbete. Rollen ställer krav på stor flexibilitet då arbetet inte alltid går att planera. Vidare värdesätts ett stort kundfokus och ett brinnande intresse för problemlösning.

Nordic Biolabs är ett företag som ger sina medarbetare stor frihet under ansvar och möjlighet att självständigt styra sitt eget arbete. Serviceingenjören kommer att vara delaktig i hela processen, från starten av ett serviceärende till fakturering.

Företaget står för värdeord som personligt engagemang, tillförlitlighet, kunskap och kompetens, vilket vi nu letar efter i en ny medarbetare på Nordic Biolabs.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten eller skicka in din ansökan och CV, kontakta

Anna Langö, Rekryteringsspecialisten,

Tel: 070-
4644371

Email: lango@rekryteringsspecialisten.se